Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Muutama sananen Caramellian toiminnasta sinulle, joka löydät nettisivut blogin kautta. Caramellia on toiminimi Korpilahdella (Jyväskylässä) sijaitsevalle psykologipalvelulle.  Psykologipalvelusta löytyy lisätietoa täältä .

Millainen psykologi sinä oikein olet?

Olen valmistunut psykologian maisteriksi 2007 ja tein pitkään tutkimuspuolella töitä kansainvälisissä hankkeissa. Caramellian toiminnan aloittaminen on ollut pitkä prosessi, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan opinnot on tehty Etelä-Pohjanmaan opistolla jo 2012, EASEL-ohjaajan opinnot vuonna 2014 ja muita Green Care-toimintaan liittyviä kursseja aina kun on ollut mahdollista, viimeisimpänä Karelia amk Green Care-perusteet 5op syksyllä 2018. Tällä hetkellä on käynnissä NEPSY-ohjaajan opinnot, eli eihän tämä opiskelu koskaan psykologilla lopu.

Työtapani on kokemuksellinen, eli asiakaskäynneillä tehdään muutakin kuin puhutaan. Kokemuksellisten harjoitusten kautta aivojen/mielen on helpompi hahmottaa uusia asioita. Toiminta on luontoavusteista eli ollaan mahdollisimman paljon metsässä ja puutarhassa niin että aivot saavat asiakaskäynnin aikana avun myös luontoympäristöstä. Olen Green Care Finland ry:n jäsen.

Mitä eläimiä teillä on?

Caramelliassa on kissoja, koiria ja kanoja. Asiakastyöhön niistä osallistuvat kanat, Felix-kissa ja tulevaisuudessa myös Hertta-koira, kunhan ehtii aikuiseksi kasvaa.  Eläinavusteisia harjoituksia tehdään mikäli ne ovat asiakkaan tilanteeseen sopivia. Hevosavusteista työskentelyä tehdään yhteistyössä Koivikon hevoshaan kanssa. Hevosavusteinen toiminta sopii myös erilaisiin ryhmätilanteisiin, esimerkiksi osaksi työhyvinvointipäivää. Hevosen kanssa voi harjoitella vuorovaikutustilanteita ja tunnetaitoja, moneen elämän ilmiöön saa uutta näkökulmaa hevosen kanssa ollessa.

Caramellia ei ole kotieläinpiha tai eläinharrastuspaikka. Korpilahdella on esimerkiksi Haanpään alpakkatila n. kahden kilometrin päässä Caramelliasta, Haanpäässä pääsee tutustumaan moniin eläimiin. Muita paikkoja on Onni Maalla Hallissa ja Nurmolandia Jämsässä. Eläimet ovat kuitenkin tärkeä osa Caramellian toimintaa ja auttavat osaltaan näkemään maailman uudesta näkökulmasta. Eläinten kuulumisia voi seurailla myös Instagramin kautta.

Miksi blogissa kerrotaan puutarhasta ja ”maailman pelastamisesta”?

Kestävä kehitys ja luontosuhde ovat olennaisia asioita Green Care-toiminnassa. Caramellian aluetta hoidetaan luonnon monimuotoisuutta vaalien ja samalla kokeillaan erilaisia tapoja kasvattaa ruokaa osana kestävämpää elämäntapaa. Blogi on osa #suuntanaomavaraisuus blogiverkostoa. Blogista on helppo saada käsitys millaiseen paikkaan on tulossa ja millaisia arvoja yrityksen toimintaan liittyy. Myös Facebook-sivua seuraamalla saa lisätietoa Caramellian arvoista.

Mitä muuta haluaisit kysyä Caramellian toiminnasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *