Nettisivuissa toimintahäiriö!

Elämässä on joskus niitä päiviä, kun yrityksen nettisivujen sisältö selittämättömästi katoaa. Ainoastaan blogi on näkyvissä. Tilannetta selvitellään parhaillaan ja pengotaan varmuuskopioita aiemmasta materiaalista. Sitä odotellessa voi vaikka rentoutua siemenluetteloiden ja taimikuvastojen äärellä ja katsella viime kesän kuvia. Kuten nyt vaikkapa tätä kuvaa Sarah Bernhardt-pionista kukinnan parhaassa vaiheessa.

Mutta jos siis tulit sivustolle etsimään tietoa siitä mikä kumma tämä Caramellia nyt sitten onkaan, niin asiahan on varsin nopeasti selitetty. Korpilahden Horkan kylän Karamellintiellä sijaitseva Caramellia on hehtaarin kokoinen loppuelämän projekti, jolla on kolme tarkoitusta:

1) luonnon monimuotoisuuden varjelu

2) kestävä, permakulttuuria soveltava kotitarveviljely ja maatiaiskanojen säilytys

3) toimintaympäristö luontoavusteiselle psykologipalvelulle

Olen siis psykologi, mutta tavanomaisen sisätiloissa keskustelun lisäksi asiakkaiden kanssa ollaan luonnossa, puutarhassa ja eläinten seurassa. Miksi näin? Joskus elämän pulmakohdista juttelu on helpompaa kun keskustelua käydään vaikkapa nuotion äärellä tai kanoja ruokkiessa. Luontoympäristössä on myös helppoa toteuttaa erilaisia asiakkaan tilanteeseen sopivia kokemuksellisia harjoituksia. Menetelmä sopii kaikenikäisille, mutta valitettavasti Caramellian tilat eivät ole esteettömät. Sisätilat ovat vanhassa navetassa, jonne ei esimerkiksi pyörätuolilla pääse, ja maasto on mäkinen. Jos oikein kurja sää osuu kohdalle, voimme olla sisätiloissa.

Eläinavusteisuudesta sen verran, että käytän menetelmää missä eläin on aina vapaana isossa tilassa ja näin ollen myös vapaa päättämään itse haluaako se olla ihmisten kanssa tekemisissä vai ei. Eläinavusteisessa työssä on tärkeää varmistaa ettei eläin stressaannu asiakastilanteissa. Tämä on myös turvallisuuskysymys, säikähdyksiä ja puolustusreaktioita syntyy vähemmän kun eläin voi luottaa siihen ettei sitä pakoteta epämukavaan tilanteeseen. Aina siis eläimen ehdoilla! Tällä hetkellä Caramelliassa on mahdollista tavata kanoja (katetussa kanatarhassa, mikäli ne haluavat tulla ulos) ja Felix-kissa (sisätiloissa). Leonberginkoira Hertta on vielä pentu ja opettelee tehtäviään muun kasvamisen ohessa.

Caramellian toimintaan ja tunnelmiin pääsee kiinni seuraamalla Instagramia . Kuvia voi katsella vaikkei itse olisikaan palvelun käyttäjä. Mutta toivotaan, että nettisivut saadaan toimintakuntoon piakkoin!